jueves, 23 de octubre de 2008

De 'power ranger' a brutal assassí

 Fotograma d'un dels capítols de la popular sèrie, en què apareix Deleon.
Skylar Deleon, una estrella juvenil nord-americana de la popular sèrie Power Ranger, va ser declarat culpable ahir pel jutjat d'Orange (Califòrnia) d'haver comès tres crims. La sentència es donarà a conèixer els pròxims dies i el jove actor, de 29 anys, s'enfronta a la pena de mort. La seva exdona i mare dels seus dos fills, Jennifer Deleon, de 24 anys, ha estat, per la seva part, condemnada a cadena perpètua per haver col.laborat en dos d'aquests assassinats.
Els fets es remunten al novembre del 2004, quan Tom i Jackie Hawks, una parella de jubilats, van posar a la venda el seu iot. Deleon va respondre a l'anunci i va demanar als propietaris visitar l'embarcació. Va ser durant la "prova" del iot, a Newport Beach Harbor (Califòrnia), quan l'actor, amb la seva dona i tres còmplices --Alonso Machain, Myron Gardner i John Kennedy--, van atacar els propietaris amb una pistola, els van lligar de mans i els van fer firmar un document notarial que els concedia la propietat del vaixell. Acte seguit, van lligar la parella a una àncora pesant i els van llançar vius a l'aigua. Els cossos dels Hawks no van ser trobats mai. Va ser Machain qui va confessar el crim durant un interrogatori policial, el març del 2005.
Les autoritats al.leguen que Deleon va planejar el doble assassinat amb la finalitat de lucrar-se i, per això serà sentenciat amb una pena més gran que la dels seus còmplices. Tot i que, en un principi, l'artista va clamar la seva innocència, el seu advocat va reconèixer la seva culpabilitat, davant el jurat, però va pregar que no fos condemnat a la pena capital. El lletrat va justificar la petició basant-se en el fet que la conducta del seu client era "el resultat d'una horrible infància, en què va patir abusos sexuals per part d'un pare drogoaddicte".
L'exídol juvenil també ha estat declarat culpable de l'assassinat, el 2003, de Jon Järvi, un californià que va ser trobat mort a Mèxic. Els motius del crim no es coneixen.

No hay comentarios: